tiistai 19. toukokuuta 2015

FANTTI-sisustustaulut


 
Keväisin iskee käsittämätön hinku tuhertaa spraymaalilla.  Ulkona on helppo suhautella, kun tuuli vie pahimmat höyryt eikä ole niin nukaa sotkun kanssa. Tässäpä rivi kesäisiä sisustustauluja. Pohjana on edulliset IKEAn Malma-peilit (1,95 €/kpl), joissa on muhkeat kehykset. Näissä kehyksissä pääsee spraykuviointi hyvin esille. Koko komeuden sydän on iki-ihana FANTTI-lanka, jonka herkulliset värit tuovat kesän sisustukseen.  

Hommaan tarvitaan: Malma-peilejä, spraymaalia 2 väriä, pitsikangasta, maalarinteippiä, FANTTI-lankaa ja kuumaliimaa.


Jos satut asumaan ahdasmielisten naapurien ympäröimänä voit toki sinnikkäänä askartelijana linnottautua esim. kylppäriin. Huolellisella valmistelulla säästyt siivousurakalta. Suojaa taulun peiliosa maalarinteipillä. Pyyhi kehyksistä pois pöly ja lika. Suojaa maalaustila sanomalehdillä ja huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta. Pienet kehykset voit maalata vaikka pahvilaatikon suojissa, kunhan reunat eivät liiaksi tule maalauksen tielle. Kehyksen alle kannattaa laittaa jokin vakaa koroke (iso teippirulla), jotta saat reunatkin maalattua siististi ilman että maali tarttuu sanomalehtiin. Suosittelen kuitenkin mieluummin naapurien lahjontaa. Ulkona homma on niiin paljon helpompaa. Voit jopa hengittää.


Ensimmäinen väri tulee jäämään pitsikuvion väriksi. Maalaa tarvittaessa kahteen kertaan, mutta malta antaa maalikerroksen aina kuivua kunnolla. Käytin maalauksessa valkoista ja hopeamaalia. Yhden taulin tein käänteisillä väreillä (sininen).



Käytin pitsikuvioon vanhaa verhokankaan palaa, jonka kiinnitin maalarinteipillä taulun takaa. Kiinnitä kangas tiiviisti, jotta saat mahdollisimman tarkan kuvion. Seuraavaksi maalataan päälle ns. pohjaväri. Maalaa kerralla hyvin ja anna kuivua. Poista pitsikangas ja peiliosan suojaus vasta kun taulu on kokonaan kuivunut.


Leikkaa Fantti-langasta 3 cm pätkiä100 kpl. Käytin kiinnittämiseen kuumaliimapistoolia. Pätkät kannattaa olla vieressä valmiina. Levitä liimaa vain pienelle alueelle ja asettele Fantti-pätkät paikoilleen muutama kerrallaan.

1 kommentti: