tiistai 5. toukokuuta 2015

Happy birthday!


Olin ihan fiiliksissä kun löysin vintin päältä vanhat vinyylit. Niistä ei vaan voi luopua, sillä teininä kun sijoitti rahansa johonkin levyyn oli se ISO JUTTU. Tina Turnerin ostin Brightonista kielikurssilla. Osaan jokaisen biisin ulkoa. Huey Lewis and the News vaan nostaa bileet kattoon - tänäänkin. Aretha Franklin on.. no ei tarvi selittää. Nuorrun ensimmäisten nuottien myötä 30 vuotta että napsahtaa.
Sitten vintiltä löytyi isännän vanhat levyt...  Ahistuin kuitenkin kysymään häneltä ja kun levyt ei aiheuttanu mitään tunnekuohuja, otin jonkun uhmakkaan pitkätukan levyn käsittelyyn. Näpräsin itselleni uuden kellon työhuoneen seinälle ihan pienessä tuokiossa. Kellokoneiston irrotin vanhasta kellosta ja tuossahan tuo käy ja kukkuu! 

Levykellon idea onkin sen keskustan biisilistassa. Se ei ole enää uhmakkaan pitkätukan sielunvuodatusta. Etsin netistä mieluisia hittibiisejä syntymävuodeltani. Googlasin "Top 100 hits + vuosiluku" ja valitsin mieluisimmat. Se ei ollutkaan ihan helppo juttu, sillä löysin todella hyvää musaa - paljon. En kysynyt vanhemmiltani heidän suosikkejaan, jotta ei mene fiilis ihan pilalle... näitä on varmasti radiossa soinut siihen aikaan. Tällä idealla voisi siis tehdä myös kellon synttärilahjaksi. Mun biisilista on seuraava:
1. I feel good, James Brown
2. What a wonderful world, Lewis Armstrong
3. Proud Mary, CCR
4. Sittin´on the Dock of the bay, C.C. Redding
5. Mrs Robinson, Paul Simon & Art Carfunkel
6. Hello, I love You, The Doors
7. Stuck with You, Huey Lewis and the News
8. Route 66, Manhattan Transfer
9. Respect, Aretha Franklin
10. Pretty woman, Roy Orbison

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti